+ Meer informatie

Verdachte van moord disco tien dagen vast

1 minuut leestijd

NIJMEGEN - De 29-jarige man die zaterdagmorgen is aangehouden op verdenking van het doodschieten van een portier van de Nijmeegse discotheek The Matrixx is gisteren in bewaring gesteld.

De rechter-commissaris in Arnhem laat de man voorlopig tien dagen in voorarrest zitten.

Het is niet bekend of de 29-jarige verdachte een verklaring heeft afgelegd over de gebeurtenissen in de discotheek in de vroege ochtend van 3 november. Volgens getuigen was de man kwaad omdat hij uit de gelegenheid was gezet. Hij zou elders een vuurwapen hebben gehaald, waarop hij dat leegschoot in de deuropening van de disco. Daarbij raakte een tweede portier zwaargewond.

Een 25-jarige Nijmeegse zit sinds vorige week maandag vast op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De politie wist al vrij snel wie de vermoedelijke schutter moest zijn, maar deze was uit Nijmegen verdwenen. Arrestatieteams deden invallen in woningen in Utrecht, maar troffen de verdachte niet aan. Uiteindelijk arresteerde de politie Kennemerland de man zaterdag in Hoofddorp bij een horecagelegenheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.