+ Meer informatie

Wisselstroom

2 minuten leestijd

Hallo allemaal, De brief van een oudere lezeres over "Ik ben anders" nemen we helemaal over. Misschien volgen er meer reacties. Dat kan nu nog. In de vakantie heb je tijd genoeg om " over je toekomst na te denken. Wat wil ik worden? bijvoorbeeld. Misschien brengt de beroepenzapper die op deze pagina besproken wordt, je wel op een goed idee. En de mensen die in Wat een baan! aan het woord komen, natuurlijk! Je kunt je daar trouwens nog steeds voor opgeven. Wel is het zo dat we iedere keer weer een ander beroep willen nemen. Niet alle tips zijn daarom geschikt. En het kan even duren voordat je aan de beurt bent. Nog een prettige vakantie!Nicoline

Jouw reacties

Hoewel ik in leeftijd niet meer bij de jongeren hoor, wil ik tóch graag reageren op de brief van N.N. over het anders zijn (Terdege 29-5'96). Deze jongen staat vrij negatief tegenover de Gliagg. Maar het gevoel van „Tot ziens, meneer. Wie was er dan aan de beurt" heb je daar helemaal niet. Wel échte betrokkenheid, het gevoel dat je die dag de enige bent die geholpen wordt. Niet alleen psychische problemen, maar juist die, die niemand begrijpt. Ik kan niet anders dan het van harte aan te bevelen. Ook denk ik aan slachtoffers van seksueel misbruik of intimidatie en jongeren die met zelfmoordplannen worstelen.klopt die zin wel? Blijf er geen jaren mee lopen maar ga hulp zoeken! Maar één ding, de Heere weet ook van jouw verdriet af Vraag Hem in de eerste plaats! In psalm 62:9 onb. staat: „Stort ulieder hart uit voor Zijn aangezicht." Ik wens jullie heel veel sterkte toe!

Een Terdegelezeres

Boeken

Zappen langs 250 beroepen

Weet je niet wat je wilt worden? Twijfel je aan de opleiding die je gekozen hebt? Misschien is de "beroepenzapper" dan iets voor jou. In dit boek vind je de beschrijvingen van 250 beroepen met de daarbijbehorende opleidingen. De beroepen zijn ingedeeld naar interessegebieden: art (creatieve beroepen), brains (beroepen voor slimmeriken), moneymaker (beroepen die behoorlijk wat schuiven), my way (beroepen waarbij je eigen baas kunt zijn) enz. Dat is niet altijd even handig. Loodgieter bijvoorbeeld vind je bij het kopje "Macha": beroepen voor stoere meiden. Gelukkig staat er achter in het boek een alfabetisch register; dat werkt makkelijker. Van sommige beroepen is een interview opgenomen met iemand die al enige tijd werkt in dat beroep. Hij of zij vertelt dan hoe een gemiddelde werkdag eruitziet. Soms kom je aparte beroepen tegen: geriater, sonoloog, cncbediener... Maar daarnaast: vuilnisophaler, imker, SRVondernemer. Dat zijn beroepen waar je niet gelijk aan denkt. De kaders over opleidingen geven handige informatie zoals: duur, toelatingseisen, opleidingsplaatsen enz. Achter in boek staat een korte uitleg van het onderwijs in Nederland, een overzicht van scholen, nuttige adressen en andere boeken over beroepen en opleidingen.

"Beroepenzapper" gids van 250 beroepen en de opleidingen;
uitg. Elmar BV, Rijswijk; 322 blz., f 24,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.