+ Meer informatie

Weer tentenkamp bij centrale Dodewaard

Wellicht tot tweede Paasdag

1 minuut leestijd

VALBURG — Ruim honderd anti-kernenergie-activivisten uit vooral Nijmegen en omgeving hebben maandag bij de recreatiepias het Gat van Hagen in de gemeente Valburg, een nieuw anti-Dodewaardtentenkamp gesticht.

Het is de bedoeling, dat dit kamp op tweede Paasdag eindigt met een massale demonstratie bij de enkele kilometers verderop gelegen kerncentrale Dodewaard. Maandagmiddag stonden er al enige tientallen tenten oij de recreatiepias.

De gemeente Valburg, waar het Gat van Hagen toe behoort, wil ditmaal niet dat er 's nachts wordt gekampeerd. Het gemeentelijke bestemmingsplan laat dat niet toe en in tegenstelling tot vorige keren wordt geen uitzondering gemaakt voor anti-Dodewaardactievoerders.

De rijkspolitie is door de gemeente gevraagd op gepaste wijze tegen illegale kampeerders op te treden. De actievoerders zelf denken, dat de rijkspolitie hen niet zal verwijderen, maar hoogstens hier en daar een bekeuringpuitdeelt..

Engeland

De tentenkampbewoners willen de komende dagen proberen druk uit te oefenen op de Eerste Kamer om het grotendeels geheime opwerkingscontract alsnog af te keuren. De Tweede Kamer gaf vorige week wel haar fiat. Daarmee is volgens de actievoerders de democratische controle uitgeschakeld.

De tentenkampbewoners zullen de komende week overleggen welke acties tegen de kerncentrale in Dodewaard mogelijk zijn gedurende hun zevendaags verblijf bij het Gat van Hagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.