+ Meer informatie

gedenkwaardig

2 minuten leestijd

Drunen. Zowel Antonie en Klaziena de Bok als Jan en Maaike van Drunen kregen de eremedaille in zilver behorend bij de Orde van Oranje-Nassau. Beide echtparen hebben van 1969 tot december vorig jaar een verf- en behangzaak in Leerdam gerund. De neefs Van Drunen en De Bok combineerden hun werk jarenlang met bijbaantjes als ouderling en brandweerman. Mevrouw De Bok en mevrouw Van Drunen verdienen het zilver volgens burgemeester Corporaal, omdat ze ā€˛voorbeelden zijn van hardwerkende vrouwen die jaar in jaar uit de last en de verantwoordelijkheid voor een eigen zaak hebben gecombineerd met alles wat er voor het gezin komt kijken". Mevrouw A. Verbrugh-Jansen uit Harskamp kreeg maandag de eremedaille in zilver, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al 55 jaar betrokken bij het plaatselijk christelijk gemengd zangkoor Advendo. Bennekommer A. Schurink ontving dezelfde eremedaille.

Hij was hoofdagent van de gemeentepolitie in Wageningen en was tot voor kort sinds vele jaren betrokken bij de Stichting Vakantie Kinderspelen. In Apeldoorn werd ir. W. N. Harinck, directeur van de Veluwse Nutsbedrijven, benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Behalve in de (inter)nationale nutswereld, bekleedde Harinck ook bestuursfuncties bij het Edese Juliana-zieC. Passchier uit Noord wijk, directeur van het bloembollenbedrijf "Gebr. Passchier Iris BV", werd onderscheiden met de eremedaille in goud. Burgemeester drs. J. W. van der Sluijs speldde hem de onderscheiding op. De heer Passchier begon vijftig jaar geleden als dertienjarige in de agrarische tak van het befaamde familiebedrijf. G. Stroeve uit Noordwijk kreeg eveneens de eremedaille in goud. Hij nam vorige week na een veertigjarige loopbaan bij de overheid afscheid als hoofd van het bureau huisvesting van de gemeente. De heer Stroeve begon zijn ambtelijke loopbaan in 1951 bij de koninklijke marechaussee. Naast zijn dagelijks werk heeft Stroeve zich verdienstelijk gemaakt voor het christelijk onderwijs en de Bond van Gemeenteambtenaren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.