+ Meer informatie

„Zorgvuldig"

1 minuut leestijd

• ROERMOND (ANP) - De rechtbank in Roermond heeft gisteren de gemeente Helden veroordeeld tot een boete van 4750 gulden. De gemeente werd schuldig geacht aan drie handelingen in strijd met de Boswet. Het vonnis is conform de eis van de officier van Justitie, mr. J. Eland. Voor het kappen van bomen in september en oktober verleden jaar, wat de gemeente niet had gemeld bij de directeur van Staatsbosbeheer, legde de rechtbank een boete van 750 gulden op.

De provincie staat op het standpunt dat de uitbreiding van het Westelijk Havengebied niet ter discussie staat. „Er is een zorgvuldige afweging van betrokken belangen gemaakt", aldus M. van de Ven namens de provincie. Het optellen van verschillende vormen .van geluidsoverlast kan volgens haar niet plaatsvinden in de afweging om een hogere geluidsnorm al dan niet toe te staan. „Het is voor GS niet mogelijk om luchtvaartlawaai daarbij te betrekken. Dat valt niet onder de Wet geluidhinder".

Voor het niet herplanten binnen de gestelde termijn (drie jaar) van een aantal gekapte bomen moet de gemeente 301)0 gulden betalen. Voor een soortgelijk vergrijp kreeg Helden een boete van 1000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.