+ Meer informatie

Schilders gaan weer praten met werkgevers

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De protestmanifestatie voor stakende schilders van de bouwbonden van FNV en CNV in de Utrechtse Jaarbeurs is gisteren massaal bezocht. Van de 3700 geregistreerde stakers bezochten er zeker 2200 de met muziek, zang en dans gelardeerde actiebijeenkomst.

De timing kon haast niet beter. Tegen het einde van de manifestatie kon onderhandelaar J. van der Glas van de Bouw- en houtbond FNV de zaal meedelen dat de werkgevers de bonden zojuist telefonisch hadden uitgenodigd om het cao-overleg te hervatten. Een principe-akkoord lijkt binnen handbereik nu werkgevers de omstreden voorstellen voor premiedifferentiatie in de Ziektewet hebben afgezwakt.

Van der Glas greep de gelegenheid aan om de werkgevers te dreigen dat zonder akkoord de stakingen volgende week onverminderd doorgaan. De actiebereidheid is volgens de bonden nog volop aanwezig. Zowel het aantal stakers als de opkomst bij de manifestatie heeft de bonden verrast.

De organisatiegraad in het schildersbedrijf is met zo'n 70 procent weliswaar hoog, maar de bedrijfstak heeft geen traditie van actie voeren en bestaat bovendien uit overwegend (zeer) kleine bedrijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.