+ Meer informatie

Surinamers soms ook Nederlanders

1 minuut leestijd

Surinamers in Nederland krijgen bij de onafhankelijifcheid van Suriname de Nederlandse nationaliteit en een zogenaamde „latente" of sluimerende Surinaamse nationaliteit. Onder latent verstaat men dat hij onvoorwaardelijk het recht heeft te allen tijde zich met zijn gezin in Suriname te vestigen en dat hij door een verblijf van twee jaar in Suriname effectief Surinamer wordt en daardoor de Nederlandse nationaliteit verliest.

Dit is een van de voorstellen die de werkgroep 1 van de Koninkrijkscommissie heeft opgesteld. De werk groep die deze week in Willemstad op Curagao vergadert, heeft negen uitgangspunten opgesteld voor een ontwerp-overeenkomst over de kwestie van de nationaliteiten na de onafhankelijkheid van Suriname eind volgend jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.