+ Meer informatie

Nieuw verdrag Duitsland en Tsjechoslowakije

1 minuut leestijd

PRAAG (UPI/RTR) - Tsjechoslowakije en Duitsland hebben gisteren een nieuw vriendschapsverdrag en een overeenkomst voor onderlinge samenwerking gesloten.

De ondertekening van het verdrag viel samen met het tweede staatsbezoek van bondspresident Richard von Weizsacker aan Tsjechoslowakije sinds de val van het communistische regime in Praag, in 1989. De ministers van buitenlandse zaken van Duitsland en Tsjechoslowakije, HansDietrich Genscher en Jiri Dienstbier, ondertekenden het verdrag, dat een overeenkomst uit 1973 tussen de Bondsrepubliek Duitsland en Tsjechoslowakije vervangt. De parlementen van beide landen moeten de overeenkomst nog ratificeren. Pas dan zijn beide landen aan het verdrag gebonden.

De nieuwe overeenkomst garandeert dat de Tsjechoslowaakse-Duitse grens vastligt en niet veranderd kan worden. Verder is afgesproken dat Duitsland zich sterk zal maken voor het EG-lidmaatschap van Tsjechoslowakije en zijn er ook garanties afgegeven voor de 50.000 etnische Duitsers die in Tsjechoslowakije leven. Zij zijn vrij hun eigen taal, cultuur en religieuze gewoonten uit te oefenen en te ontwikkelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.