+ Meer informatie

Ter overweging

1 minuut leestijd

Dr. W.H. Velema, Wegen ten leven. Uit. J.H. Kok, Kampen. Prijs f. 17.50.

„Het kan ons overkomen dat we de Schrift lezen en daarbij de ervaring opdoen van het opzij schuiven van gordijnen. We zien de dingen helder voor ons en krijgen een doorkijk in de Schrift, die ons tevoren onthouden was”. Van het beleven van deze gewaarwording geeft dr. Velema ons als het ware verslag in zijn nieuwe boekje „Wegen ten leven”. In vijf en twintig korte bijbelstudies geeft de schrijver aan hoe wij ons leven naar Gods Woord kunnen richten in praktische omstandigheden van het dagelijkse leven. Daarbij worden de lijnen meestal niet doorgetrokken-of voorgetrokken-naar de problematiek van de dag; dat moet de lezer(es) zelf doen met de aangereikte uitgangspunten. Het boekje wordt aanbevolen voor bijbelkringen of gespreksgroepen. Evenzeer lijkt het mij uitermate geschikt voor persoonlijk gebruik. In ons ambtswerk is het bruikbaar om eens door te geven aan mensen, die met geloofsvragen bezig zijn. Het gebeurt naar mijn indruk nog te weinig, dat ouderlingen of diakenen bij hun bezoeken iets achterlaten, dat de gedachten nog eens duidelijk richt op hetgeen besproken werd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.