+ Meer informatie

Utrecht verhoogt belasting op onroerend goed

1 minuut leestijd

UTRECHT - Om het begrotingstekort terug te dringen wil de gemeente Utrecht de inkomsten uit de onroerend-goedbelasting verhogen met 1,4 miljoen gulden. Tevens gaan de tarieven voor zwembaden en bibliotheken omhoog.

De maatregelen zijn nodig om de gevolgen van bezuinigingen vanuit de landelijke overheid op te vangen als gevolg van de tussenbalans, maar vloeien ook voort uit de artikel-12status van de gemeente.

Met behulp van de ingrijpende bezuinigingen wil de gemeente in 1992 het begrotingstekort terugbrengen tot 18,9 miljoen gulden. In het komende jaar staan nog voor 13 miljoen gulden bezuinigingsplannen op tafel. In 1994 zal er zelfs voor 29 miljoen gulden omgebogen worden op de gemeentelijke begroting.

De bezuinigingen worden voor het grootste deel gevonden in het doelmatiger werken bij de gemeentelijke diensten en door sommige gemeentelijke taken te privatiseren. Utrecht zal ook het tarief voor de afvalstoffenheffing verhogen met 75 gulden tot 280 gulden per jaar, maar die verhoging hangt volgens de gemeente samen met de sterk gestegen kosten voor afvalverwerking. kerstbomen in de Frie.se hoofdstad. De 33-jarige M. Peper uit Leeuwarden kwam hierdoor om het leven. Hij kreeg een deel van de bom in zijn hals. De bom was gemaakt van een koperen buis met daarin het kruit van vijftien strijkers. L. had verschillendevan deze exemplaren gemaakt en was; al diverse malen gewaarschuwd. i

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.