+ Meer informatie

Schutte (GPV) uit kritiek op grote partijen

1 minuut leestijd

De lijsttrekker van het GPV, de heer Schutte, heeft in een verkiezingstoespraak scherpe kritiek uitgeoefend op de door de lijsttrekkers van de grote partijen gemaakte analyses van de krisis van onze verzorgingsstaat.

Volgens Schutte is het mooi als men discussieert over de verzorgingsstaat, maar daarbij moet niet de vraag op de achtergrond raken, hoe de werkloosheid moet worden aangepakt. Hij verweet PvdA-lijsttrekker Den Uyl dat deze alle hoop blijft vestigen op de zorgrol van de overheid, maar te weinig oog heeft voor de storende werking daarvan op de economie. Het PvdA-uitgangspunt van tweeëneenhalf procent economische groei noemde de heer Schutte gebaseerd op luchtspiegelingen. Ook de rigoureuze oplossingen van WD-voorman Wiegel wees hij af, omdat in het VVD-programma het materialisme de drijvende faktor in onze samenleving blijft.

De heer Schutte waarschuwde voor een reaktie-houding a la Nieuw Rechts. De kern van de krisis van onze verzorgingsstaat is, dat het eerste en grote gebod, God lief te hebben boven alles, in ons land onder de tafel is verdwenen. En het gebod om de naaste lief te hebben is afgewenteld op de overheid, met een solidariteit via het belastingbiljet. Het GPV wil dat Gods zegenrijke geboden weer centraal komen te staan in onze samenleving en politiek. Volgens Schutte loopt daarom als een rode draad door het GPV-verkiezingsprogramma een herwaardering van de onderlinge taken van overheid en burgers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.