+ Meer informatie

Ds. Keur vijftig jaar predilsant

2 minuten leestijd

Ds. C. W. Keur te Den Haag, emeritus predikant van de Gereformeerde Kerken, hoopt 10 augustus zijn 50-jarig ambtsjubileum te vieren.

Ds. Keur werd op 13 juli 1897 te Enkhuizen geboren, studeerde aan de Theologisohe hogeschool te Kampen en werd op 10 augustus 1924 te Heinkenszand bevestigd en stond vervolgens in Oudewater en Scheveningen. In deze plaats was ds. Keur sterk betrokken bij het evangelisatiewerk. Tijdens zijn ambtelijke periode werd de Pniëlkerk in gebruik genomen.
Tijdens de tweede wereldoorlog werd zijn kerkelijk werk wreed verstoord door de bezetter. Na de evacuatie bleek zijn oude wijk NSBkamp geworden te zijn. Hij was driemaal enkele weken in Dieppe, voor de geestelijke verzorging van zeelieden en bovendien in 1947 in Londen voor de verzorging van Ned. militairen.
Zijn emeritaat volgde op 31 december 1962. Ds. Keur is hoofdredacteur van het interkerkelijk blad „Kracht naar Kruis" en heeft een vaste rubriek in „Waanheid en Eenheid". Zaterdag 24 augustus zal in de consistorie van de Pniëlkerk te Scheveningen een receptie worden gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.