+ Meer informatie

Voorstander

1 minuut leestijd

Werkhoven toonde Zich een voorstander van handhaving van de automatische prijscompensatie. De in CAO's vastgelegde prijscompensatiemechanismen vormen zo langzamerhand de laatste zekerheid voor de werknemer met betrekking tot een zeker behoud van koopkracht. Hij vreesde dat afschaffing ervan ertoe zou kunnen leiden dat alleen de inkomens van sterk actie-gerichte pressiegroepen min of meer op peil blijven.

Werkhoven zei voorts te vinden dat het zogenaamde trendbeleid, het volgen door de ambtenarensalarissen van de inkomens in het particuliere bedrijfsleven, maar eens bekeken moet worden. Dat is geen pleidooi voor verlaging van de ambtenarensalarissen, zo vond Werkhoven, en de economische moeilijkheden mogen niet eenzijdig op de ambtenaren worden afgewenteld, maar een herbezinning op structuren en mechanismen is nodig, aldus de voorzitter van de Unie BLHP.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.