+ Meer informatie

Rotterdam nu internationale gezonde stad

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Rotterdam is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Kopenhagen benoemd tot internationale gezonde stad. Daarmee betuigt de WHO haar waardering voor de inspanningen van Rotterdam op het gebied van het bevorderen van de gezondheid.

De benoeming, die door de WHO in een brief aan burgemeester Peper bekend is gemaakt, is een grote eer. Rotterdam schaart zich hiermee in een select gezelschap van dertig Europese steden. Andere internationale gezonde steden zijn onder meer Marseille, Hamburg, Barcelona, Liverpool en Stockholm, en in eigen land Eindhoven. Met de benoeming van Rotterdam onderstreept de WHO haar waardering voor het gezondestad-beleid dat in de Maasstad sinds enige tijd gevoerd wordt.

De benoeming tot internationale gezonde stad houdt in dat Rotterdam voortaan intensief betrokken wordt bij het internationale gezonde-stedenbeleid van de WHO en dat er een uitwisseling van ideeën en hulp tot stand komt tussen de betrokken gezonde steden. In dit kader heeft Rotterdam onlangs al intensief contact gehad met Leningrad, dat ook tot gezonde stad benoemd is. Leningrad is een zusterstad van Rotterdam. Voorts worden van de gezonde steden op nationaal niveau inspanningen verwacht. Zij moeten als een soort vliegwiel voor gezondheidsbeleid in de richting van andere steden fungeren. Aan de benoeming tot gezonde stad zijn financiële voordelen verbonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.