+ Meer informatie

Dollar reageert gematigd op rentedaling VS

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De koers van de Ajnerikaanse dollar heeft gisteren op de Europese wisselmarkten gematigd gereageerd op de rentedaling in de Verenigde Staten, waar de Fed het disconto met een half procent terugbracht tot 5 procent.

In Amsterdam daalde de koers van de dollar tegen het slot van de markt met driekwart cent tot 1,8955. Maar die daling vond pas in het laatste kwartier van de handel plaats.

De koers was kort na de bekendmaking van de consumentenprijsindex en de detailhandelsomzet, die aan de rentedaling vooraf ging. even gedaald van ƒ 1.9035 tot ƒ 1.8990. Maar kort daarna liep de koers weer op tot ƒ 1,9065 om na de bekendmaking van de rentedaling zelfs verder op te lopen tot ƒ 1,9120. Dit terwijl een rentedaling de dollar minder aantrekkelijk maakt voor beleggers en de koers dus nomaliter zou moeten dalen. Dat gebeurde uiteindelijk, in het laatste kwartier van de handel.

De rentedaling was de afgelopen dagen al in de koers van de dollar verdisconteerd en de markt haalde opgelucht adem dat de onzekerheid daarover nu van de baan was, aldus handelaren.

De goudprijs was gisteren lager. Op de markt in Zurich noteerde het goud een slotprijs van 344,60 dollar per ounce van 31,1 gram tegen een slotprijs donderdag van 346,55 dollar. Bij de opening van de markt was het goud met een notering van 344,15 dollar al lager.

De Europese effectenbeurzen reageerden verdeeld. In Frankfurt sloot de DAX-index 6.3 punt hoger op 1637,62. Maar in Londen moest de Financial Times-index van 100 aandelen 16,1 punten inleveren op 2625,8. In Amsterdam sloot de stemmingsindex 0,1 punt hoger op 92.3.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.