+ Meer informatie

Thatcher spreekt koning Chaled over Golfgebied

1 minuut leestijd

RIAD — Premier Margaret Thatcher van Engeland is zondag in Saoedi-Arabië aangekomen. Na haar aankomst had zij een gesprek met koning Chaled, waarin zij hem liet weten dat Engeland een hernieuwde belangstelling heeft voor het Golfgebied.

De koning en de premier spraken een half uur met elkaar over onderwerpen als het Midden-Oosten en Afghanistan. Engelse spraken van „een goed begin van het bezoek".

Mevrouw Thatcher voegde zich naar de islamitische traditie en droeg gedurende de dag een jurk met lange mouwen, die tot op de enkels reikte, 's Avonds, bij haar bezoek aan de koning droeg ze een hoed met een voile, die haar gezicht bedekte. Volgens Engelse, bronnen heeft premier Thatcher koning Chaled gezegd dat ze van mening is dat Engeland het Golfgebied verwaarloosd heeft sinds het zijn troepen in 1971 uit dat gebied heeft teruggetrokken. Ze verklaarde dat nu weer recht te willen zetten.

RIAD De Britse premier Margaret Thatcher die een bezoek brengt aan het Nabije-Oosten, hier in gesprek met koning Chaled.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.