+ Meer informatie

Losse schroeven

1 minuut leestijd

U ziet geen principieel onderscheid tussen psychiatrische patiënten en de rest van de samenleving. Komt daarmee de hele psychiatrie niet op losse schroeven te staan ?

„Zeker. Ik vind ook dat het losse schroeven is, de psychiatrie. Duidelijk losse schroeven. Een puinhoop', om de waarheid te zeggen. Psychiatrie wordt gepresenteerd als medische gezondheidsiunde van de geest. Dat is nonsens. Het enige wat je kunt, is iemand die geestelijk in nood zit een luisterend oor bieden. Je verplaatsen in die patiënt. En dat is heel belangrijk voor mensen. Maar het is geen geneeskunde. Hooguit geldt dat je door je ervaring inzicht krijgt in wat zich kan gaan afspelen bij bepaalde problemen. Daardoor kun je proberen om een beetje te coachen.

De laatste twintig jaar is er een onderscheid gemaakt tussen psycho-sociale )roblematiek en psychiatrische problematiek. Niemand weet precies waar de I grens tussen beide ligt, maar dat doet er

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.