+ Meer informatie

Iran niet akkoord met vredesplan

1 minuut leestijd

TEHERAN President Abolhassan Banisadr van Iran heeft maandag verklaard dat een wapenstilstand in de oorlog met Irak gepaard nioet gaan met het vertrek van de Iraakse troepen van Iraans gebied, als men aan de Golfoorlog een einde wil maken.

Na besprekingen met de leider van de revolutie Khomeini, en de Iraanse opperste defensieraad, zei Banisadr tegen het persbureau PARS, dat de bemiddelaars in het conflict van de Islamitische Conferentie Organisatie (ICO), een wapenstilstand hadden voorgesteld, in acht te nemen door beide partijen en te volgen door demarcatie van de grens tussen beide landen.

De bemiddelaars stelden volgens de Iraanse pre.sident voor dat „terugkeer van de invasietroepen naar Irak" de volgende stap zou zijn en nog later een ,,onderzoek van de invasie door een bevoegde gerechtelijke instantie".

PARS berichtte dat de president had geantwoord dat „de voorstellen vaag" waren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.