+ Meer informatie

Tapijt reinigen zonder water

2 minuten leestijd

De meeste mensen vinden tapijt reinigen een lieel vervelende klus. Het is zwaar werk, en liet duurt vaak erg lang voor de zaak weer droog is. Er is nu een andere manier om uw tapijten grondig schoon te maken: met droge poeder. Dat gaat heel wat gemakkelijker.

In vier van de vijf Nederlandse woonkamers en slaapkamers ligt tapijt. Hoewel daar met schoenen overheen wordt gelopen en er misschien ook honden of katten in huis zijn, wordt liefst driekwart nooit met tapijtreiniger schoongemaakt! Waarom niet? Waarschijnlijk omdat het zo'n zwaar karwei is en omdat de vloer na een beurt erg lang nat blijft. Bovendien zijn veel mensen bang dat de kleur wordt aangetast en dat hun vloerbedekking na het reinigen eerder vuil zal worden. Zo komt het dat velen hun tapijt liever vol viezigheid laten, terwijl ze toch proper zijn op hun kleding en zelfs op de gordijnen die geregeld in de was of naar de stomerij gaan.

Droge poeder

Sinds kort is er een nieuw produkt in ons land verkrijgbaar, dat in Engeland al een groot succes is. Dry Magie is de naam: tapijtreiniger met droge poeder om het vuil doeltreffend van de tapijtpool los te maken. Het werkt heel eenvoudig. Uitstrooien, even flink met de borstel erover, het een half uurtje laten inwerken en dan nog een keer gewoon goed stofzuigen. Dus geen moeilijk gedoe, geen natte boel meer, maar wel een mooi resultaat: een schoon tapijt zonder kringen of strepen. De eerste droge" tapijtreiniger is voor- • Tapijt kan op een simpele delig in gebruik. Een grote bus kost in de winkel ƒ 7,95. In zo'n bus zit 400 gram, genoeg om 18 m2 tapijt een goede beurt schoongemaakt worden zonder Dry Magic-poeder strooien, flink borstelen, een halfuur laten inwerken en dan manier water.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.