+ Meer informatie

Kankertherapie

1 minuut leestijd

Na twee jaar intensieve arbeid is het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (GCO) van de Europese Gemeenschap in Petten nu klaar met de ontwikkeling en installatie van de noodzakelijke apparatuur voor een bestralingsopstelling die het mogelijk maakt bepaalde typen kanker met behulp van kernsplijting van borium te behandelen.

Projectleider dr. R. Moss van het GCO en de radiobioloog dr. R. Hulskamp van het Energie Onderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten zijn optimistisch over de kans van slagen van deze nieuwe vorm van kankertherapie. De .bestralingsinstallatie, die moet dienen om kankercellen te vernietigen, werkt als voorzien. Klinisch onderzoek met kankerpatiënten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.