+ Meer informatie

DDR-minister gaat naar de Wereldraad

1 minuut leestijd

GENÈVE — Klaus Gysi, minister voor Godsdienstzaken van de DDR, zal eind deze maand in Genève een bezoek brengen aan de Conferentie van Europese Kerken en de Wereldalliantie van Hervormde Kerken.

Oorspronkelijk had de wereldraad de voorganger van Gysi, Hans Seigewasser, uitgenodigd. Deze kon vanwege zijn slechte gezondheid hier geen gehoor aan geven.

Gysi wordt begeleid door Hans Weise, die sinds 1957 binnen het ministerie de internationale betrekkingen regelt.

Gysi is eerder minister van CRM en de eerste ambassadeur van de DDR in Italië geweest.

Kortgeleden erkende Gysi, tijdens een ontmoeting in Londen, het recht van de Oostduitse kerken zich met maatschappelijke vraagstukken in te laten. In de DDR is de meerderheid der christenen protestant, die — in tegenstelling tot de Russisch-orthodoxen of de Rooms-katholieken in andere Oosteuropese landen — tot maatschappelijk engagement verplicht zijn. De regerende SED-partij erkent deze bijzondere positie, aldus Gysi.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.