+ Meer informatie

Vissersschepen

1 minuut leestijd

De liberaal pleitte evenals Van Dis (SGP) om ontwikkelingsgelden te gebruiken voor het bouwen van kleinere schepen, waaronder ook vissersschepen. Als hiertoe werd overgegaan zal het mes aan twee kanten snijden, vonden zij. De leden waren het eens dat bij de voorgestelde inkrimping, die 6000 arbeidersplaatsen gaan kosten, de Rijnmond er het bekaaidste af zal komen.

Van Houwelingen (AR) ook sprekend namens het CDA drong er bij minister Lubbers op aan om bij de beleidsplanning ook rekening te houden met de regionale werkgelegenheid. „Maar mogelijk zullen bedrijven samen moeten werken in taken als research en andere ontwikkelingsactiviteiten", vond hij. Niet alleen Japan, maar ook andere landen in de wereld vormen een bedreiging voor onze scheepsbouw.

Wierenga merkte op dat in de meeste landen op velerlei gebied maatregelen zijn genomen om eigen bedrijven zoveel mogelijk in veiligheid te stellen. ,,We moeten het hebben van orders van Nederlandse rederijen", meende hij. Daarom vroeg hij minister Lubbers de mogelijkheid te bezien om meer vloeibaar gas naar ons land te laten invoeren. „De gas-import zal een impuls moeten geven om onze scheepsbouw", aldus Wierenga.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.