+ Meer informatie

Geen snackbars langs snelwegen

1 minuut leestijd

DEN HAAG Minister MaijWeggen van verkeer en waterstaat voelt niets voor het plan van haar ambtsvoorganger, Smit-Kroes, om snackbars toe te staan op verzorgingsplaatsen langs autosnelwegen. De Tweede Kamer is het met dit standpunt eens.

Dat bleek gisteren tijdens een com.missievergató;ing in de Tweede Kamer over dpè kwestie. De belangrijkste reden om van het voornemen terug te komen is de te verwachten drukte op de parkeerplaatsen. De verkeersveiligheid -zou in gevaar kunnen komen, aldus de minister.

Het CDA-kamerlid Roosen-van Pelt vroeg de minister of ze wel bereid was snackbars op de verzorgingsplaatsen als proefproject toe te staan. Maij-Weggen was bereid dit „mee te nemen" tijdens het Gebruikersoverleg Autosnelwegen. In de toekomst zal om de 40 kilometer een weggebonden restaurant gerealiseerd mogen worden en om de 80 kilometer een- met nachtelijke voorzieningen. Elke 20 kilometer mag er een benzinestation komen. Een nachtelijke horeca-gelegenheid zal overigens 's nachts geen alcohol mogen schenken. Ook de bewegwijzering van benzinestations en wegrestaurants wordt verbeterd. Het moet duidelijk zijn om welke voorziening het gaat, wat de openingstijden zijn, of het parkeerterrein geschikt is voor vrachtverkeer en hoe ver een volgend restaurant/benzinestation weg is, aldus de minister.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.