+ Meer informatie

Grensovergangen dicht na bommelding van RAF

2 minuten leestijd

DENEKAMP — Bij de grensovergangen De Poppe en Rammelbeek in Denekamp is donderdag consternatie ontstaan na een bommelding.

Om kwart over zeven kreeg de Nederlandse douane telefonisch bericht dat er tussen acht en elf uur donderdagavond een bom zou ontploffen in een Nederlandse vrachtauto (afkomstig uit Noord-Holland), die aan de Nederlandse kant van de grens zou staan. De bom zou met een signaal van een 27-mc tot ontploffing worden gebracht

Het telefoontje kwam van een West-Duitser die zich meldde als „Klinkham...". Deze naam komt voor op de lijst de RAF-aanhanger. Hij liet in het gesprek met de douane weten, dat hij samenwerkt met een Zweed en een Amerikaan, ook sympathisanten van de RAF.

Gevolgen
Direct na de melding heeft de Westduitse douane, de grensovergang De Poppe voor alle verkeer gesloten. Via de overgang Rammelbeek mogen alleen personenauto's vanuit Nederland naar Duitsland. De explosieven opruimingsdienst heeft laten weten dat in geval van een explosie dit tot binnen een straal van twee- tot driehonderd meter gevolgen kan hebben. In verband hiermee werd de brandweer paraat en ambulances in gereedheid gehouden.

Vlak voor elf uur werd de grensovergang de Poppe weer opengesteld voor alle verkeer. Om kwart over elf volgde de overgang Rammelbeek. Door deze bommelding ontstonden aan beide kanten files. Aan Nederlandse zijde stond een rij van zeker zes kilometer, vooral vrachtwagens. Veel van deze auto's vervoerden vers fruit en groenten uit het Westland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.