+ Meer informatie

Harold Wilson waarschuwt Gr.-Brittannie

1 minuut leestijd

LONDEN — Groot-Brittannië staat nu voor zijn ernstigste economische crisis sedert de Tweede Wereldoorlog maar de toestand is niet zodanig dat wij ons aan de vooravond van een ramp bevinden. Dit heeft premier Harold Wilson voor de BBC verard.

Tn sommige opzichten schijnt er enige verbetering in te treden. De wereldprijzen bijvoorbeeld schijnen enige matiging te vertonen, aldus de premier, die er aan toevoegde: „Ik geloof dat wij de zaak onder controle kunnen krijgen maar het zal een zeer, zeer harde strijd worden. Niemand kan in de komende een of twee jaar een merkbare verbetering van de levensstandaard verwachten".

Wilson wilde geen bijzonderheden bekendmaken over de regeringsplannen voor de nationalisatie van de Industrie. Hij verklaarde slechts dat in een witboek de plannen zullen worden uiteengezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.