+ Meer informatie

College Putten wil meer geld voor wegenonderhoud

1 minuut leestijd

rij Laag.BuurIo in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen wordt momenteel uitgebreid met een activiteitenruimte. De kinderboerderij heeft al geruime tijd behoefte aan zo*n onderkomen. Hel ministerie van WVC subsidieert de nieuwbouw. Met het project worden enkele werkloze bouwvakkers aan werk geholpen. Van onze regioredactie PUTTEN - Het gemeentebestuur van Putten wil meer aandacht gaan besteden aan hel onderhoud van strari i L t A 1 De kroniek (met een nogal weidse j naam) wordt door uitgeverij De Couner uitgegev_en als ..Historisch tijd

E. van Boeijen gaat minder ver terug in de geschiedenis. Metselaar Gies Luk en kapper Jan Duum gaven hem inspiratie voor een artikeltje over verschillende bijnamen in de 'pierlepompbuurt', de omgeving van Molenweg en Achterstraat. Die bijnamen waren zo ingeburgerd, dat Jan Duum. als hij bij zijn echte naam genoemd werd. zei: .,Hou je eigen voor de gek. ik heet Jan Duum". Janne*' de Vlooi en Dirk Schupje waren andere kleurrijke figuren in het oude Putten.

Redacteur Huisman beschrijft de ambachtswomng aan de Kerkstraat, die drie maanden geleden gesloopt werd. Het honderd jaar oude pand stond niet op de monumentenlijst, omdat er door een eerdere verbouwing te veel veranderd was. Een woordvoerder van de Monumenten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.