+ Meer informatie

.egiosnippers

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Het woningbouwcomplex Middenstede in de Haagse wijk Bouwlust wordt gesloopt. Het acht flatgebouwen omvattende complex telt 288 woningen. In de socialehuursector zullen 150 duurdere woningen worden „teruggebouwd". De Haagse raad ging hier donderdag mee akkoord. Tegen stemden Groen Links en PvdA, die bezwaar maakten tegen het slopen van goedkopere woningen ten gunste van duurdere.

buslijnen 60 tot en met 64, is inderdaad niet volgens de juiste procedures tot stand gekomen. De Delftse gemeenteraad nam deze conclusie van de commissie voor beroeps- en bezwaarschriften donderdagavond over. In een door J. Zomervrucht (PvdA) ingediend amendement, ondersteund door alle partijen behalve het CDA, werd het college echter wel opgedragen de huidige dienstregeling voort te zetten totdat een nieuwe rijrouteregeling gereed is. DORDRECHT - De Dordtse kamerkring van het CDA zal volgende week een commissie van drie wijze mannen installeren om de situatie in de afdeling Dordrecht onder de loep te nemen. Aanleiding is de voordracht tot royement van voormalig CDAraadslid drs. A. J. BakkerOsinga. Volgens voorzitter P. D. van Loo van de kamerkring wordt gehoopt op een formele oplossing van het probleem maar zullen de leden ook opdracht krijgen de inhoudelijke besluitvorming op juistheid te onderzoeken. SCHERPENZEEL - In een groot deel van het Scherpenzeelse centrumgebied worden alle uitbreidingsactiviteiten gedurende een jaar stilgelegd. Met dit donderdagavond genomen besluit probeert de gemeente ontwikkelingen te voorkomen die in strijd zijn met het toekomstige bestemmingsplan. SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel gaat experimenteel eenmalige premies toekennen aan mensen die een huurwoning vrijmaken. Om dit te kunnen betalen zal de gemeente een fonds instellen ter grootte van 100.000 gulden. De raad stemde hiermee donderdagavond in. De gemeente wil in ieder geval geen mensen meer inschrijven als woningzoekenden die geen enkele binding met Scherpenzeel hebben. Over het optrekken van de verkoopgrens voor vrije vestiging tot 250.000 gulden bestond nog geen overeenstemming. VEENENDAAL - Het Veenendaalse college van B en W heeft afwijzend gereageerd op een brief van de SGP-fractie over het jongerencentrum. De SGPfractie had gevraagd of het nieuw te bouwen jongerencentrum op de Tuinstraat een andere locatie kon krijgen. De SGP vreest dat in dit uitgaanscentrum grote sociale onrust zal ontstaan vanwege de verschillende jongerenculturen. B en W zien deze integratie juist als positief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.