+ Meer informatie

Eigen gekte

1 minuut leestijd

Opvallend is hoezeer Van Ree zich blootgeeft in zijn autobiografie. Tegenstanders kunnen er gemakkelijk munitie uit halen om er vervolgens de omstreden psychiater mee te bekogelen. Maar dat interesseert hem niet. „Ik ben bijna 65. Wat kan je dan nog gebeuren?

De bedoeling van dat boek is geweest om m'n visie op de psychiatrie over te dragen. Een beetje lekerig uitgedrukt, ben ik van mening dat iedereen z'n eigen gekte heeft. De een is bang voor spinnen, een volgende kan niet slapen als z'n pantoffels op een bepaalde manier naast het bed staan en een derde heeft altijd rare gedachten als hij op de wc zit. Zo hebben alle mensen van die geheimzinnige, rare dingetjes. Naar mijn overtuiging is er dan ook geen principieel verschil tussen psychiatrische patiënten en hen die wij normaal noemen.

Je kunt natuurlijk niet zeggen dat je als hulpverlener in dezelfde positie verkeert als de patiënt. Die komt bij je, omdat hij in nood zit. Jij veidient daar zelfs je brood mee. Maar de houding

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.