+ Meer informatie

Computer overal in onderwijs gemeengoed

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - De computer is niet meer weg te denken uit het voortgezet onderwijs; alle scholen beschikken inmiddels over zo'n apparaat. Het gebruik ervan tijdens lessen valt in de praktijk echter tegen.

Uit onderzoek dat in 1989 werd verricht, bleek dat bijna alle leraren informatiekunde de computer inzetten. Hun collega's die wiskunde en natuurwetenschappen doceren, maken er echter mondjesmaat gebruik van.

Dit werd gistermiddag bekendgemaakt bij de afsluiting van het project Nieuwe Informatie Technologie Voortgezet Onderwijs (NIVO). Voormalig voorzitter van het NIVO-project prof. dr. Tj. Plomp constateerde dat de doelstelling, het stimuleren van computergebruik in het voortgezet onderwijs, is gehaald. „Het project is geslaagd, maar er is nog veel te doen", zo merkte Plomp op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.