+ Meer informatie

Prijs Edammers fors verlaagd

1 minuut leestijd

NAARDEN — De notering van Leeuwarden gaf gisteren voor de Edammers in bolvorm een daling te zien van dertig cent tot 6,20 gulden per kg.

Voor de overige 40-plus-kaas bleef de notering onveranderd 6,50 gulden, een prijs die eveneens voor de Goudse kaas werd genoteerd. De verlaging van de notering kwam bepaald niet onverwacht. Reeds geruime tijd waren er 'minnen', terwijl voor de Goudse kaas nog steeds 'plusjes' gelden.

De markt voor de Goudse kaas blijft vriendelijk. Dit vooral door de goede buitenlandse afzet, die in de week tot 13 april 7750 ton bedroeg bij een geschatte produktie van 11.850 ton. In de overeenkomstige week van vorig jaar bedroeg de produktie 12.070 ton en de uitvoer 6600 ton. • In de vier weken tot 16 maart leverden veehouders 822.120 ton melk af, vergeleken met 818.493 ton in de overeenkomstige periode van vorig jaar. Ongeveer 49,6 procent van de afgeleverde melk werd bestemd voor de produktie van fabriekskaas (48,1 procent in 1990). Het gemiddelde vetgehalte van de tot medio maart afgeleverde melk bedroeg 4,54 procent, vergeleken met 4,44 procent vorig jaar. Er werd tot medio maart weer wat meer melk bestemd voor consumptiemelk dan vorig jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.