+ Meer informatie

Aoun naar Frans ballingsoord

1 minuut leestijd

BEIROET (RTR) - De Libanese ex-generaal Michel Aoun heeft vanochtend vroeg Libanon verlaten om in Frankrijk in ballingschap te gaan. Dat heeft een Libanese veiligheidsfunctionaris verklaard.

De voormalige christelijke militieleider had in oktober zijn toevlucht gezocht in de Franse ambassade nadat Libanese en Syrische strijdkrachten hem uit zijn bolwerk in Oost-Beiroet hadden verdreven.

Aoun en twee van zijn medewerkers werden in een konvooi van de Franse ambassade naar de haven van Beiroet gereden, vanwaar het gezelschap per boot naar Cyprus vertrok. Veiligheidsfunctionarissen in Libanon verwachtten dat Aoun in de loop van de dag per vliegtuig van Cyprus naar Frankrijk zou vertrekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.