+ Meer informatie

moord op vrouw

Officier in Middelburg eist: Roofoverval LtS jaar VOOF

1 minuut leestijd

MIDDELBURG — De officier van Justitie bij de rechtbank in Middelburg heeft vrijdag zes jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de 30-jarige A. H. uit het Belgische Eeklo.

^en grooi usseiiana.

De man zou 4 oktober vorig jaar in Terneuzen de 48-jarige mevrouw Laura Deraz uit Blankenberg (België) hebben gewurgd. Het ontklede lichaam van de vrouw werd vier dagen later, in de struiken van de Graaf Jansdijk in de Zeeuwsvlaamse grensstreek bij Anna Termuiden, door een postbode gevonden. De kleding van de vrouw werd later langs de kant van de weg in België over grote afstand verspreid teruggevonden.

Bekentenis

H. Heeft tegenover de politie en voor de rechter-commissaris in Middelburg een volledige bekentenis afgelegd. Later heeft hij deze verklaring weer ingetrokken omdat hij destijds door de politie onder druk gezet zou zün. H. kon vier uur na de vondst van het lichaam in Oostburg worden aari^ehouden. Volgens de officier jr. J. Daverschot heeft de verdachte tijdens ' zijn bekentenis details bekend gemaakt over de moord, die alleen aan de dader bekend konden zijn. Volgens de officier vormde dat alleen al voldoende bewijs om de man doodslag ten laste te kunnen leggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.