+ Meer informatie

Extremist Sigurd Debus overleden

A'fl hongeractie van maanden

1 minuut leestijd

HAMBURG — De Westduitse extremist Sigurd Debus is donderdag in Hamburg overleden ten gevolge van de hongerstaking, die hij ruim twee maanden geleden was begonnen. Debus was 38 jaar.

Naar een woordvoerder van het ministerie van justitie meedeelde, is Debus donderdagochtend om 11.00 uur overleden. Hij was op 11 februari in hongerstaking gegaan. Negen dagen geleden werd Debus naar een ziekenhuis overgebracht, omdat er gevaar voor zijn leven bestond. Volgens zijn advocaat lag Debus al sinds 7 april in coma en was hij al enkele dagen „klinisch dood". Debus was een van de 26 gedetineerde linkse extremisten die in verschillende gevangenissen in de bondsrepubliek in hongerstaking waren om veranderingen in de omstandigheden waaronder zij gevangen zitten af te dwingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.