+ Meer informatie

Marine haalt in volle zee een patiënt van boord

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Koninklijke Marine heeft zaterdag in volle zee — 90 mijl ten noordwesten van IJmuiden — een patiënt van boord gehaald van de Franse trawler Pierre van Peenen. De patiënt had een niersteenaanval.

Na de eerste melding van de radio-medische dienst is een Neptune opgestegen om het schip op te sporen. Daarop werd een helikopter van de Marineluchtvaartdienst naar de juiste positie gedirigeerd, die de patiënt oppikte met de bedoeling hem naar het Parkzichtziekenhuis in Den Helder te vervoeren.

Het weer was op zee evenwel zo slecht, dat besloten werd de zieke aan boord van het wachtschip van de Koninklijke Marine de Gelderland af te zetten. De arts aan boord van het wachtschip behandelde de patiënt, waarop koers werd gezet naar Den Helder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.