+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

Walter A. Trobisch: Ik ben met jou getrouwd. Uitgave Zomer en Keuning, Wageningen.

Walter A. Trobisch, predikant bij de Lutherse kerk in Kameroen, wijdt een belangrijk deel van zijn tijd aan het opbouwe.v van huwelijksadviesdiensten in Afrika. Dit boek geeft een indruk van de betekenis van zijn arbeid op dit terrein. Het bevat een weergave van vier lezingen, die Trobisch in een moderne Afrikaanse stad heeft gehouden en de reacties, die daarop binnenkwamen.

Trobisch confronteert de Afrikanen met een bijbelse visie op het huwelijk. Hij houdt zijn betogen eenvoudig en direct. De eerlijkheid gebiedt hem telkens weer erop te wijzen, dat zeker ook in de „westerse” wereld voor schriftuurlijke noties over het huwelijk nauwelijks gehoor meer wordt gevonden. Het merkwaardige van dit boek is, dat het niet alleen boeit als een verslag van Trobisch’ omgaan met van tradities losgekomen en zich graag progressief noemende Afrikanen, maar tegelijk ons al evenzeer progressieve en modern denkende westerlingen een spiegel voorhoudt. Wat daar aan moeite en zorg en verdriet ontstaat komt ons bekend, heel bekend voor. Als wij zogenaamd achtergebleven of minder-ontwikkelde volken nog iets wezenlijks willen bieden zou het wel eens juist datgene kunnen zijn wat wij zelf al meer dreigen te verliezen: de sleutel tot waarlijk leven en wei-zijn, het Woord van God.

Wanneer ambtsdragers dit werkje lezen kunnen ze er veel uit gebruiken in het contact met verloofden en gehuwden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.