+ Meer informatie

Oppositie £1 S^vador wil onderhandelen

1 minuut leestijd

SAN SALVADOR — De guerillabeweging in El Salvador is het eens met de junta van burgers en militairen dat vredesonderhandelingen moeten beginnen met internationale figuren als bemiddelaar, maar zonder deelname van een derde land.

Dat heeft een woordvoerder van de guerillastrijders in San Salvador gezegd. Linkse guerrillero's gaven woensdag een persconferentie waar zij de voorwaarden voor onderhandelingen uiteenzetten.

„commandant Ana Maria" verklaarde tegenover het persbureau IPS dat de oppositie het idee van onderhandelingen heeft geaccepteerd „omdat de revolutionairen zoveel mogelijk levens wil, len sparen". Voorwaarden zijn dat de slachting van het volk onmiddellijk ophoudt en dat de grondprincipes van de democratie worden geërbiedigd. Verder moeten politieke gevangenen worden vrijgelaten en de staat van beleg en avondklok opgeheven. Ook zal de imiversiteit moeten worden heropend en zullen de media open moeten staan voor de oppositie, zo verklaarde „commandant Ana Maria".

Het plaatselijke dagblad „Diaro de Hoy" maakte woensdag melding van een ontmoeting tussen president Napoleon Duarte, de leider van het gezamenlijke oppositiefront (FDR), Guillermo Ungo, en Shafick Handal van de salvadoriaanse commimistische partij. President Duarte sprak het bericht tegen maat ontkende niet dat er tussen beide zijden contacten bestaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.