+ Meer informatie

Belgische minister op vingers getikt

1 minuut leestijd

BRUSSEL — De Belgische vicepremier en minister van begroting Guy Mathot, is op de vingers getiltt door de inspectie van financiën in zijn land, omdat hij zijn eigen oekazes inzake de aanschaf van dienstwagens heeft overtreden.

Het is al de tweede keer dat hij in conflict komt met deze dienst. Eerder, toen hij. nog minister van openbare werken was, kreeg hij al eens aanmerkingen op de hoge draiücrekeningen van zijn kabinet.

In november 1979 stelde de Belgische regering grenzen aan de bedragen die uitgegeven mochten worden voor dienstwagens. Een ministeriële auto, zo werd toen bepaald, mocht niet meer dan 31.500 gulden kosten (zonder BTW) en bijvoorbeeld de chef van het ministeriële kabinet mocht een auto rijden van 16.800 gulden (zonder BTW). De man die dat besluit namens de regering ondertekende was minister Mathot.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.