+ Meer informatie

Stakingen gaan tweede week in

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De stakingen in de suikerverwerkende industrie (14.000 werknemers) zijn vandaag de tweede week ingegaan zonder dat een spoedige oplossing van het cao-conflict in zicht is.

Vandaag kwamen er volgens de Voedingsbond FNV weer twee nieuwe bedrijven bij zodat het totaal aantal bedrijven waar wordt gestaakt nu 28 bedraagt en het aantal stakers ruim 1100. De nieuwelingen aan het stakingsfront zijn De Waal op Tholen, fabrikant van onder meer bokkepoten en banketbakkerij Van der Heuvel in Assen waar de produktie volgens de vakbond eveneens stil ligt.

Eind vorige week kwamen er barsten in het werkgeversfront. Toen gingen de cacaobedrijven Gerkens en De Zaan overstag. Die bedrijven gooiden het op eigen houtje op een akkoordje met de stakers en zwichtten voor de eis om de automatische prijscompensatie overeind te houden. De centrale werkgeversorganisatie gaf echter geen krimp en het ziet er niet naar uit de werkgevers op centraal niveau snel het initiatief zullen gaan nemen om de onderhandelingen te hervatten. De voedingsbond onderneemt voorshands evenmin initiatieven in die richting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.