+ Meer informatie

VAN DE REDACTIE

2 minuten leestijd

Het is al vele jaren een goede traditie dat de redactie van Ambtelijk Contact haar kolommen ter beschikking stelt voor de tekst van de door de generale synode genomen besluiten. Ons blad is er immers om ambtsdragers toe te rusten. Eén van de middelen daarbij is ongetwijfeld er voor te zorgen dat onze ambtsdragers kennis kunnen nemen van de besluiten van de breedste vergadering van onze kerken.

Het verheugt de redactie dat zo snel na de sluiting van de synode van Leeuwarden-2001 het besluitenboekje kan verschijnen. De beide scribae, drs. G. van Roekei en drs. J.M.J. Kieviet, hebben er heel hard voor gewerkt (ondergetekende kan er ‘bevindelijk’ over spreken). Daarvoor komt hen dank toe.

De preses van de synode, ds. J. Plantinga, sprak in zijn slotwoord van een ‘goede harmonie’ en van ‘een besluitvaardige synode’. Zeker het laatste wordt door de omvang van dit nummer bevestigd. Het eerste kunt u niet in de tekst terugvinden: besluiten geven nu eenmaal in de regel geen gevoelens weer. Als ambtsdragers worden we vervolgens wél geroepen om de door de generale synode genomen besluiten zo in hoofd en hart te wegen: als besluiten die in geestelijke onderlinge verbondenheid genomen te zijn om de kerken te dienen. Daartoe worden wij állen geroepen.

De redactie spreekt de oprechte wens uit dat de Here ons zó zal zegenen, dat de wijze waarop en de geest waarin men in Nunspeet in het najaar van 2001 vergaderde, zal doorstralen naar de plek waar het hart van de kerken toch uiteindelijk toch klopt: de plaatselijke gemeenten. En zo biedt de redactie u dit speciale nummer aan.

Namens de redactie,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.