+ Meer informatie

Oorlogsmisdadiger gearresteerd

1 minuut leestijd

OTTAWA - Een Canadees van Tsjechoslowaakse afkomst is gisteren in zijn woonplaats ten zuiden van de stad Toronto gearresteerd vanwege oorlogsmisdaden.

Dit heeft het ministerie van justitie in Ottawa meegedeeld. De 75-jarige Stephen Reistetter wordt ervan verdacht in april en mei 1942 ongeveer 3000 joden in de stad Bardejov in het toenmalige Slowakije te hebben laten oppakken en naar vernietigingskampen te hebben gestuurd. Reistetter woont sinds 1948 in Canada.

Ottawa en Praag hebben in juni 1988 een akkoord gesloten dat de Canadezen de mogelijkheid biedt in Tsjechoslowakije onderzoek te doen naar oorlogsmisdaden.

Een vergelijkbaar akkoord dat met de SU is gesloten, leidde in december vorig jaar tot de arrestatie van een Canadees van Russische afkomst, de
72-jarige Michael Pawlowski, die tijdens de Tweede Wereldoorlog 490 Jolen, voor het merendeel joden, vermoord zou hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.