+ Meer informatie

Zuidafrikaanse Raad van kerken heft vinger op

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — De meerderheid van de blanke bevolking in Zuid-Afrika is „doof en blind" voor de werkelijke problemen van het land, zo vindt de Zuidafrikaanse raad van kerken (SACC).

„Apartheid vormt de grootste bedreiging voor vrede en stabiliteit in dit land", zo zei de vice-voorzitter van de SACC, Peter Storey, dinsdag bij de opening van de jaarvergadering van de raad die tot vrijdag duurt. De SACC vertegenwoordigt kerken met ruim tien miljoen leden.

Storey waarschuwde de blanke minderheid ervoor zich niet al te zeker te voelen nu de zwarte bevolking sterker dan ooit lijdt onder beperkende bepalingen en wetten.

Tijdens de jaarvergadering zullen kerkelijke vertegenwoordigers discussiëren over de gedwongen verhuizing van zwarten naar de zogenaamde thuislanden, over de boycot van gekleurde en zwarte scholieren van de afgelopen maanden en over de intrekking van het paspoort van bisschop Desmond Tutu, de algemeen secretaris van de SACC.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.