+ Meer informatie

Van der Valk stapt nog niet naar rechter

1 minuut leestijd

EINDHOVEN (ANP) - Het Van der Valk-concern heeft het Duitse ministerie van verkeer nog veertien dagen de tijd gegeven om alsnog een eerder afgesloten contract met de vroegere DDR-regering te erkennen. Indien het ministerie blijft volhouden dat het desbetreffende contract niet rechtsgeldig is, legt het concern de zaak voor aan de Duitse rechter.

Directeur C. Polman van Van der Valk Deutschland GmbH heeft dit gisteren meegedeeld.

Het concern sloot vlak voor de Duitse eenwording met de regering van de DDR een contract af voor de bouw van vijf motels langs autosnelwegen in het toenmalige Oost-Duitsland. Op 1 augustus annuleerde het Duitse ministerie van verkeer het contract omdat het vormfouten zou bevatten. Het Van der Valk-concern schakelde vervolgens een onafhankelijke deskundige in, die tot de conclusie kwam dat het contract wel degelijk rechtsgeldig is en dat er helemaal geen vormfouten zijn gemaakt.

Met de bouw van de vijf motels is een investering gemoeid van ongeveer 120 miljoen gulden. Gisteren is er wat het Van der Valk-concern betreft ook een einde gekomen aan de aantijgingen van de SPD-parlementariƫr K. Daubertshauser dat het bedrijf smeergelden zou hebben betaald om in de vroegere DDR de motels te mogen bouwen. Gisteren verklaarde Daubertshauser voor het Oberlandesgericht in Frankfort in een door het concern aangespannen rechtzaak dat hij geen aanwijzingen heeft dat er smeergelden zijn betaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.