+ Meer informatie

Bijdrage Rijk voor Mtunnel omhoog

Onder druk van Tweede kamer

1 minuut leestijd

DORDRECHT — Het kabinet Is bereid enigszins tegemoet te komen aan de wens van de Tweede Kamer om een grotere rijksbijdrage te leveren In de exploitatiekosten van de Kiltunnel.

De kamer nam dezer dagen een motie aan van CDA en WD met een dergelijk verzoek. Minister Tuijnman, die de bijeenkomst van het kabinet vrijdag leidde, deelde na afloop mee dat de provincie Zuid-Holland er een miljoen bij krijgt (was 1 miljoen, wordt 2 miljoen) en dat de gemeenten die minder deelnemen in het wegschap er enkele tonnen bij krijgen. Het kabinet was oorspronkelijk van plan gedurende de komende tien jaren de provincie Zuid-Holland een bijdrage van 1 miljoen gulden te verstrekken en de betrokken gemeenten de meerkosten boven een bijdrage aan het wegschap van 50 gulden per inwoner.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.