+ Meer informatie

Oud theelichtje

1 minuut leestijd

Ik heb een theelichtje dat op spiritus brandt en ongeveer 65 jaar oud is. Het ronde binnenglas is echter stuk: daar is een scherf uit. Kan iemand mij nu aan een nieuw glas helpen? Antwoord — Gezien de ouderdom van uw theelichtje zal dat moeilijk gaan. U vermeldt ook geen diameter (middellijn) en hoogte. Maar toch denken wij, dat u gemakkelijk geholpen kunt worden, omdat men tegenwoordig met een glassnijder en een koperen draad flessen op iedere gewenste hoogte kan afsnijden. Zoekt u dus een fles, die een vlakke bodem heeft (geen ziel) en die even wijd is als uw binnenglas. Dan kan een schilder die fles voor u pasklaar afsnijden. Misschien doet hij het wel voor niets. Een witte koelkast die verveelt, kan zonder gevaar gelakt of beplakt worden, (of verft; u kunt hem ook lakken). Men heeft de witte kleur alleen gekozen omdat die warmtestralen terugkaatst i.p.v. absorbeert. Maar omdat uw koelkast wel niet in de zon zal staan maakt dat weinig uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.