+ Meer informatie

Politieke kleur

1 minuut leestijd

• DEN HAAG — Aan B. G. van Hout is met ingang van 1 september 1981 op zijn verzoek eervol ontslag verleend als burgemeester van de gemeente Zelhem (Gld).

MIN. TUIJNMAN ...te kostbaar...

Zoals uit de tussentijdse rapportages van de commissie al bleek zouden staatssecretarissen verheven moeten worden tot onderminister en moeten zij in voorkomende gevallen hun minister kunnen vervangen, met alle rechten en plichten die daaraan vastzitten. Dit leidt wel tot de wenselijkheid dat minister en onderminister dezelfde politieke kleur hebben, meent de commissie. Dit zou betekenen dat het verschijnsel van de minister ad interim, die tijdelijk de ?aken voor een collega waarneemt, minder zou voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.