+ Meer informatie

DOV-kaart valt goed bij dienstplichtigen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Ruim driekwart van de dienstplichtigen is tevreden over hun Defensiekaart Openbaar Vervoer. Met de DOV-kaart, die in maart vorig jaar werd ingevoerd, kunnen dienstplichtigen gratis en onbeperkt van het openbaar vervoer gebruik maken.

Over de kwaliteit van het openbaar vervoer is iets meer dan de helft tevreden. Bijna driekwart van de dienstplichtigen zou zonder DOVkaart gebruik maken van de auto.

Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan duizend dienstplichtigen, dat een onderzoeksbureau heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van defensie, de Nederlandse Spoorwegen en het stads- en streekvervoer. Na invoering van de DOVkaart is het gebruik van het openbaar vervoer door dienstplichtigen met bijna 80 procent toegenomen.

Gemakkelijk in het gebruik en financieel aantrekkelijk, luidt het oordeel van het merendeel van de dienstplichtigen. Zo'n 12 procent is uitgesproken negatief over de kaart. Eigenlijk is dat een negatief oordeel over het openbaar vervoer, omdat als redenen worden aangevoerd dat reizen met de auto sneller is dan met het openbaar vervoer en dat de openbaar-vervoerverbindingen niet goed genoeg zijn.

Een derde van de dienstplichtigen reist dagelijks heen en weer tussen woonadres en kazerne. Zouden zij niet de beschikking hebben over de DOV-kaart dan zou de helft voor een ander middel van vervoer kiezen dan het openbaar vervoer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.