+ Meer informatie

Celstraf voor meesteroplichter

3 minuten leestijd

ASSEN/EMMEN - De 43-jarige zakenman R. J. uit Blaricum is gisteren bij verstek door de rechtbank in Assen conform de eis veroordeeld tot drieënhalf jaar onvoorwaardelijke celstraf. De rechtbank acht hem schuldig aan oplichting, valsheid in geschrifte en faillissementsfraude rond het grote Rietplasproject in Emmen. Hij gaf zich uit als een vermogend man die miljoenen wilde investeren in een vakantiepark. Met hulp van een valse bankgarantie van 52 miljoen fantaseerde hij een familiekapitaal van 700 miljoen gulden bijeen. De gemeente Emmen en een aantal aannemers heeft hij voor miljoenen opgelicht.

Lichaam man

aangetroffen

DREUMEL - In de Waal bij Dreumel is gisteren het lichaam aangetroffen van een tot nog toe onbekende man. Het lichaam is uit het water gehaald en overgebracht naar een mortuarium. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak en de identiteit van de man.

Tweetalig onderwijs

in grensstreek

EMMEN - In Emmen wordt zaterdag een Nederlands-Duitse conferentie gehouden over tweetalig onderwijs in de grensstreek. Er loopt al twee jaar een experiment waarbij tweetalig onderwijs (Nederlands en Duits) wordt gegeven aan basisschoolleerlingen in Emmen en in het Duitse Meppen. Doel van de conferentie is om meer inzicht te krijgen in de juridische problematiek en om een aanzet te geven tot een pedagogisch concept rond dit grensoverschrijdende onderwijs.

Chinezen niet langer

verdacht van moord

ENSCHEDE - De drie mannen van 16, 25 en 43 jaar en een 45-jarige vrouw van Chinese afkomst die afgelopen zondag waren aangehouden in verband met de mogelijke betrokkenheid bij een moord op een nog onbekende vrouw, zijn gistermiddag op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld. Volgens justitie worden ze niet langer als verdachte aangemerkt. Zondagmorgen werd het lichaam van een vrouw gevonden in een woning aan de Janninksweg in Enschede. De vier personen die in de woning aanwezig waren, werden aangehouden en in verzekering gesteld. De identiteit van het slachtoffer is nog steeds niet bekend.

Communicatie

via posters

SPIJK - De gemeente Lingewaal heeft voor een geheel eigen wijze van communiceren met de burgers gekozen. Inwoners van de kern Spijk kunnen op posters die op strategische plaatsen -zoals de wachtkamer van de dokter en sportkantines- zijn opgehangen hun wensen en klachten, maar ook hun positieve reacties over gemeentelijk beleid en woonomgeving noteren. De hartenkreten van de burgers worden gebruikt tijdens de ontmoetingsavonden van de gemeente met de inwoners.

Minister opent

school Veenendaal

VEENENDAAL - Minister van Onderwijs mevrouw M. J. A. van der Hoeven zal 18 november de christelijke school voor speciaal basisonderwijs "De Windroos" in Veenendaal openen. De school geeft onderwijs aan kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden en telt bijna 200 leerlingen.

Totaalweigeraar

op vrije voeten

VEENHUIZEN - De 31-jarige Gijs Witten uit Arnhem is gisteren als laatste totaalweigeraar vrijgelaten uit de penitentiaire inrichting Bankenbosch in Veenhuizen. Hij zat een boete uit die hij moest betalen omdat hij weigerde op te komen voor militaire dienst. Hij werd veroordeeld vlak voordat in 1996 de dienstplicht werd afgeschaft.

Bezwaar tegen

zanddepot afgewezen

ZWARTEMEER - Een aannemerscombinatie wil tussen het dorp Zwartemeer en de Duitse grens in de komende vijf jaar 1,5 miljoen kuub zand opslaan voor de aanleg van de snelweg A37. De Zand- en Exploitatiemaatschappij Emmen vindt dit oneerlijke concurrentie omdat een deel van het zand op de vrije markt terechtkomt. De onafhankelijke commissie rechtsbescherming heeft het bezwaar van de Emmer zandwinner afgewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.