+ Meer informatie

gen bij staatsbedrijven. Dat heeft Roland Schneider, staats-

1 minuut leestijd

UÜK-Nationaldemokraten.

In de DDR staan volgens Schneider officieel 171.000 vacatures open. Hij denkt dat er in werkelijkheid veel meer banen beschikbaar zijn. Bedrijven melden die echter niet aan, om in eigen huis met mensen te kunnen schuiven in het geval er structurele veranderingen optreden.

Van de werklozen heeft 60 procent een hogere- of een vakopleiding genoten. Een dergelijke opleiding wordt slechts voor 8 of 9 procent van de beschikbare banen gevraagd. Ongeveer de helft van de mensen zonder baan woont in Oost-Berlijn. De rest is vooral verdeeld over de andere grote steden.

Wolfram Krause, staatssecretaris van het Oostduitse ministerie van economische zaken, heeft gisteren te kennen gegeven dat de regering van de DDR -na geconfronteerd te zijn met een economische crisis- wil breken met de centraal geleide economie. Ze wil het land laten overgaan naar een „economie met een sociale erf ecologische markt". Om dit mede mogelijk te maken wordt 2,3 miljoen werknemers een loonsverhoging in het vooruitzicht gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.