+ Meer informatie

Assen krijgt bomentuin

3 minuten leestijd

ASSEN - De gemeente Assen krijgt een bomentuin, de eerste in het noorden. Op een terrein van 15 hectare zijn gistermiddag de eerste drie bomen geplant: een honingboom uit Azië, een Europese walnoot en een rode esdoorn uit Amerika. Er komen ongeveer 1000 bomen van 200 soorten te staan. De bomentuin ligt aan de Ten Oeverstraat tussen Zeijen en Assen.

Doetinchemmer komt om bij ongeval

DOETINCHEM - Een 78-jarige man uit Doetinchem is gisternacht in het ziekenhuis overleden als gevolg van een ongeval. De auto van het slachtoffer werd woensdag in Doetinchem in de flank geraakt door een 21-jarige automobilist.

Politie pakt bende computerdieven op

EDE - Met de aanhouding van negen verdachten heeft de politie in Ede waarschijnlijk een grote computerbende opgerold. De politie onderzoekt de zaak nog, omdat er tot nu toe dertig computers zijn opgespoord. Waarschijnlijk is dit slechts een fractie van het totale aantal ontvreemde exemplaren. Er zit nog één verdachte in hechtenis.

Kunsmuseum Eindhoven heropent

EINDHOVEN - Na jaren bouwen en verbouwen opent het Van Abbemuseum in Eindhoven 19 januari de deuren voor het publiek. De uitbreiding was noodzakelijk om de internationaal vermaarde collectie hedendaagse kunst goed en verantwoord te kunnen presenteren.

Vrouw komt om door voorrangsfout

GROOTEBROEK - Een 41-jarige automobiliste uit Grootebroek is gisteren om het leven gekomen bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Zij verleende op de Drechterlandseweg geen voorrang aan een vrachtwagen die werd bestuurd door een 50-jarige man uit Neede. Het slachtoffer was op slag dood.

Nijmegenaar rijdt in op agent

NIJMEGEN - Een 41-jarige Nijmegenaar is gisteren aangehouden nadat hij even daarvoor was ingereden op een agent. Agenten betrapten de man toen hij in een gestolen auto reed. Daarop werd de achtervolging ingezet. In de wijk Groenewoud probeerde de man op de agent in te rijden. Deze voelde zich hierdoor zo bedreigd dat hij drie schoten loste. Op de Berg en Dalseweg kon de man uiteindelijk worden gestopt. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Nijmegenaar mishandelt kind

NIJMEGEN - Een 38-jarige man is woensdagmiddag aangehouden nadat hij een kind had mishandeld. Dat is gisteren door de politie bekendgemaakt. De Nijmegenaar is in de Klaroenstraat in Nijmegen aangehouden. De politie kreeg een melding dat een kind door een man met een stok werd mishandeld. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een kind met blauwe plekken aan. De man is overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Illegalen opgepakt bij bedrijven Ochten

OCHTEN - Bij een bedrijf in Ochten zijn gisteren acht illegalen aangehouden bij een inval van de politie, de Belastingdienst en de Arbeidsinspectie. De politie trof zes mannen en twee vrouwen aan, afkomstig uit Oost-Europa. Zij hadden geen verblijfsvergunning. Door de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst wordt nader onderzoek tegen de werkgever ingesteld. Vaststaat dat tegen hem proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man doodgeslagen in Vaesrade

VAESRADE - In het Zuid-Limburgse Vaesrade is gisteren een 50-jarige inwoner van Hoensbroek doodgeslagen. De politie heeft de vermoedelijke dader, een 61-jarige man uit Vaesrade, aangehouden en ingesloten. Hij zou het slachtoffer tijdens een fikse ruzie met een voorwerp zo hard geslagen hebben dat de Hoensbroekenaar ter plaatse overleed. Het slachtoffer was bij de verdachte op bezoek. De ruzie met dodelijke afloop speelde zich af in de tuin van de woning van de verdachte. De politie onderzoekt de zaak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.