+ Meer informatie

Herindeling gaat de Betuwe aan 't hart

Bevolking in discussie met Van Agt

1 minuut leestijd

MAURIK — Eén ding zal minister president A. A. M. van Agt na zijn toer door de Midden-Betu-, we niet gauw vergeten: de bevolking heeft hem op alle mogelijke manieren duidelijk gemaakt grote bezwaren te hebben tegen de voorgestelde plannen om zelfstandigheid van de bestaande gemeenten door middel van gemeentelijke herindeling aan te tasten.

Vrijdagmorgen om twaalf uur kwam de CDA-karavaan in Maurik aan. Daar had zich intussen een grote menigte verzameld om met de heer Van Agt te gaan discussiëren over de herindelingsplannen. Hoe de meningen lagen was hem ook tijdens zijn rit naar Maurik al duidelijk geworden. Want langs de gehele route hadden mensen post gevat met borden die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten: „Herindeling stop".

Nota

De minister-president kon echter geen duidelijkheid in de zaak brengen. „Ik mag nu nog geen uitspraak doen of eerst moeten de definitieve plannen van het provincie bestuur bekend zijn. Wel kan ik constateren dat deze zaak onder de bevolking van de betreffende gemeente enorm leeft. Dat werd echt bezig gehouden," aldus Van Agt.

De secretaris van de werkgroep Midden-Betuwe herindeling stop overhandigde de heer Van Agt een nota waarin alle bezwaren tegen de herindelingsplannen nog eens duidelijk verwoord werden. Met de verzekering dat deze nota te bestemder plaatse ter sprake gebracht zal worden kon de karavaan zich weer in beweging zetten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.